home
Ligging en omgeving van Casa La Farfalla
Hoe is Casa La Farfalla ingedeeld
Foto's en impressies van Casa La Farfalla
Wat kan men doen in de directe omgeving van Casa La Farfalla
Casa La Farfalla is bij uitstek geschikt voor kinderen
Reserveer een verblijf bij Casa La Farfalla

Grotere kaart weergeven

De omgeving van Casa La Farfalla: Le Marche

Marche, heel Italië in één regio. Dat de Financial Times en de New York Times de Marken de naam "The Tuscany of the Future" toedichtten is een teken aan de wand. "Je vindt hier alles wat Italië te bieden heeft: de typische glooiing van Toscane en Umbrië, de hogere ruggen van de Apennijnen, de Adriatische zee op twintig kilometer en enkele mooie kunststeden. "Tutta l Italia in una regione", zoals de Italianen het zeggen, heel Italië in één regio."

Ook in het Italië Magazine werd Le Marche onlangs beschreven; een citaat uit het artikel van Giovanni Allevi: Marche, het geheim van Italië, "Tussen de Apennijnen en de Adriatische kust ligt een zee aan prachtige heuvels met op de toppen eeuwenoude stadjes, goed beschermd door solide ringmuren, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Er zijn maar weinig plekken die zo adembenemend mooi zijn als de Marken. Een reis door deze regio zorgt voor prettige verrassingen, unieke ontdekkingen en een scala aan mogelijkheden. Wat u ook zoekt, u vindt het hier. Panoramische wegen langs heuvels vol olijfgaarden, zonnebloemen en lavendel. In een gebied van slechts enkele kilometers groot gaat u van de bergen naar de zee door een binnenland met landschappen in vele kleuren en talrijke kleine stadjes die in hun oude luister zijn hersteld: een gebied waar de sporen van duizenden jaren geschiedenis nog overal zichtbaar zijn. Dit zijn de Marken, het beste van Italië bij elkaar."

En hierbij nog een stukje, geschreven op een wijze zoals alleen een echte Italiaan dat kan: "Passie, harmonie, gevoeligheid. De expressie van een gul gebied in een concert van kleuren, geluiden en smaken. Een short break, een vakantie, een onvergetelijke ervaring. De zachte klanken van de zee, de verrukking van de majestueuze bergen, de adembenemende schoonheid van oude vestigingsstadjes en onneembare burchten. Kom tot rust door de zachte kleuren van het platteland, laat u verrassen door de uitzonderlijke smaken van de regionale keuken. Een unieke regio, net als haar inwoners gezegend met het talent om te genieten".

De ligging van Casa La Farfalla: directe omgeving

De vakantievilla Casa La Farfalla zelf ligt in de heuvels tussen het middeleeuwse dorpje Offida en vestigingsstadje Castignano in. Wanneer je rondom het huis loopt, kan je in de verte interessante dorpjes zien liggen: Castignano met haar mooie middeleeuwse stadsmuur, Ripratransone, bekend van haar olijven en olijfolie, Cossignano en Appignano del Tronto. Wanneer het donker is, zijn deze dorpjes prachtig verlicht en levert dat bij heldere hemel een bijna sprookjesachtig uitzicht op.

De dorpjes en steden die je volgens ons voor vertrek in ieder geval van dichtbij gezien moet hebben zijn: Offida met haar bijzondere kerk en kelders. De bezienswaardige stad Ascoli Picena met haar diverse musea en gotische bouwwerken. Deze stad behoort tot de mooiste steden van Italië. Het middeleeuwse centrum van Popoli. De levendige badplaats met langgerekte boulevard van San Benedetto del Tronto. De stad en zeehaven van Ancona. En wat dacht u van het kristalheldere meer: Lago di Pilato, een wandelbestemming voor velen en gelegen in het mooie Nationale Park Sibillini. Onder uitjes in de omgeving vindt u nog meer informatie.

 

Bereikbaarheid

Casa La Farfalla is zeer goed te bereiken. Met Ryanair vanaf Eindhoven Airport naar Pescara [nog geen uur van de villa] en vanaf de luchthavens van Dusseldorf Weeze en Brussel Charleroi naar Ancona [op nog geen uur van de villa]. De haven van Ancona ligt ook op een klein uur rijden van de Casa, dus een combinatie met een boot/zeilvakantie is zeer goed mogelijk. Met de auto vanuit Nederland is het 1.400 km rijden.

  De tuin en het zwembad van Casa La FarfallaStrand
  In de omgeving van Casa La Farfalla
  De omgeving van Casa La Farfalla
  Het strand is vlak bij de vakantievilla
  Zon, zee, strand op 20km van de villa
  Gothiek in Le Marche, de Marken, Italië
  Palmbomen in de buur van de familievilla
  Speeltuin bij vakantiehuis Le Marche, Italië
  Gezellige winkelstraatjes in de Marken
  Het strand op 20 minuten